Forum » Sedem umetnosti » Tv serije
Tv serije
Temo vidijo: vsi
oo7 ::
Tole ne zgleda slabo.
kako da ne? CGI na zacetku je na nivoju low budget serije - in to ne danasnje ma od 2005 [:/]
Tudi Spartacus ni imel ne vem kakšnega CGIja pa je bilo vseeno gledljivo.
Robin Hood prvi dve epizode več ali manj samo jokanje. Upam, da se bo zdaj v tretji začelo kaj dogajat.
Tretja in četrta epizoda mnogo boljše. Mi je kar všeč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Lion29 ::
gledljivo, pa ne zgleda slabo sta dve razlicni stvari... nisem rekel, da ne bo gledljivo...
kot drugo... se salis? Spartacus je imel odlicen CGI... cel mood, kamere, efekti - odlicno... prav noro dobro v primerjavi z drugimi serijami ... sploh s serijami .. glede na budget so delali cudeze... in ja, ziher polno napak... ma ne mores primerjat to z spartacusom, dej...
mogoce se bo popravlo, kot wikings, pr tej seriji, nisem pa preprican...
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
broken/link ::
Robin Hood je tudi mene pritegnil šele s 3 in 4 epizodo, prva dva dela res nista pritegnila in sem tudi sam bil že na tem, da dropnem serijo. Ni sedaj nek presežek, ampak je pa čist OK za pogledat.
delavec44 ::
gledljivo, pa ne zgleda slabo sta dve razlicni stvari... nisem rekel, da ne bo gledljivo...
kot drugo... se salis? Spartacus je imel odlicen CGI... cel mood, kamere, efekti - odlicno... prav noro dobro v primerjavi z drugimi serijami ... sploh s serijami .. glede na budget so delali cudeze... in ja, ziher polno napak... ma ne mores primerjat to z spartacusom, dej...
Spartacus je bil dobro narejen. Predvsem krvave scene. Se strinjam s tabo, da ni primerjave.
A to je ta slavni dober CGI ?
Pa smešno je Spartacusa primerjat s serijo Vikings katera je mnogo boljša na čisto vseh področjih.
Polda ::
Spartacus je risanka.
Vikings je dobra prvih nekaj sezon potem gre samo strmo navzdol.
Rome je najboljša ampak prekratka
Kurzweil ::
Spartacus je risanka.
Pogledal vse...
Spartacus je greznica...
Vikingi so več kot OK, ampak proti koncu tudi ta serija malce south...
Od teh mi je Rome še najboljša in škoda, da se ni snemalo naprej...
Solidne v približno tem žanru so še serije... začnem seveda s Shogun... potem pa The Pillars of the Earth, The Last Kingdom, The Borgias, Black Sails, Marco Polo, Medici...
Kurzweil ::
Solidne v približno tem žanru so še serije... začnem seveda s Shogun... potem pa The Pillars of the Earth, The Last Kingdom, The Borgias, Black Sails, Marco Polo, Medici...
Gledal vse razen The Pillars of the Earth. Hvala za predlog.
Ni slaba, sicer se malce vidi, da je šlo na ozko z budgetom, podobno kot recimo pri seriji The Expanse... imaš pa podobno kot knjige The Expanse, tudi knjigo od The Pillars of the Earth. Glede na to, da teh history in fantasy-history serij ni ravno na pretek, je več kot OK za pogledat.
Gledal vse razen The Pillars of the Earth. Hvala za predlog.
Ni slaba, sicer se malce vidi, da je šlo na ozko z budgetom, podobno kot recimo pri seriji The Expanse... imaš pa podobno kot knjige The Expanse, tudi knjigo od The Pillars of the Earth. Glede na to, da teh history in fantasy-history serij ni ravno na pretek, je več kot OK za pogledat.
Glede na poster je igralska zasedba dobra.
Bom pogledal sploh zato, ker mi je ta srednjeveški žanr zelo všeč.
Lion29 ::
A to je ta slavni dober CGI ?
haha, groza! ja zacetne sezone so imele take faile
sicer pa meni osebno (in veliko ostalim) je spartacus boljsi kot vikings ... ampak je stvar okusa... spartakus veliko bolj krval, graficen in na splosno boljsi graficni prikaz.... objektivno so mi obe seriji top... tako da nimam nic proti, ce so komu drugemu bolj vsec vikingi.
tale merlin pa zgleda cela serija nizko proracunska... zgleda... mi je vsec tematika... filmi so mi bli bedni... (angleska) serija pa mi je bla kul, ceprav so CGI kr neki... pa igra velikokrat bedna .. mi je pa bil ta igralec kar kul
tako da upam, da bo ta nova serija OK
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lion29 ()
brett ::
Spartacus je risanka.
Pogledal vse...
Spartacus je greznica...
Vikingi so več kot OK, ampak proti koncu tudi ta serija malce south...
Od teh mi je Rome še najboljša in škoda, da se ni snemalo naprej...
Se kar strinjam! Sem pogledal vse od teh. Spartacus je bolj v stilu 300. Stripovsko, grafičen, ohlapna povezava z resničnimi dogodki, scenografija, kostumi, itd. pa čisto mimo. OK za pogledat, ko ni nič drugega. Drugače pa par rangov nižje od drugih omenjenih. Ocena za serijo 5/10.
The Pillars of the Earth - Stebri zemlje je kul, knjiga pa še boljša! Ocena 8,5/10. Nadaljevanje World Without End ni doseglo predhodnika, čeprav je knjiga top! Ocena 6,5/10.
Dokaj ok mi je bila tudi The White Queen, še ljubši The Tudors. Oceni 7,5 in 8/10.
Rome ali Shogun sta za klaso nad vsemi. 9/10.
Po kvaliteti produkcije in realističnosti mi je zelo dobra tudi španska La peste (ocena 8/10): https://www.imdb.com/title/tt5868826/?r... in The Barbarians (rimski poraz v Tevtoburškem gozdu) 1. sezona (7,5/10). Prav tako španska mini serija Hernan (o osvajalcu Cortezu) ni slaba (ocena 7,5/10), le budget ji je onemogočil še večjo spektakularnost: https://www.imdb.com/title/tt9645942/?r....

IL_DIAVOLO ::
Ce bo na nivoju farga v sezoni 4 in 5, me ne zanima pretirano.
Torej ce bo pustil woke v spalnici, zna bit dobro, drugače pa ne.
Torej ce bo pustil woke v spalnici, zna bit dobro, drugače pa ne.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Badwolff ::
Dej si ta stavek v podpis, pa ni treba tega cist za vsako serijo napisat. Just a suggestion. For our mental health.
gus5 ::
Nič vsebinskega nisi dodal & tudi ne podal lastne (drugačne) interpretacije zgodbe; takšne, ki bi bila bolj na tvojem (primitivnem) nivoju. Se pa strinjam, da LLM danes lahko nemoteno "križarijo" po svetovnem spletu in praviloma brezplačno zbirajo, obdelujejo & reciklirajo ogromno količino podatkov.scipascapa je izjavil:
PLUR1BUS 10/10 !!!!!!!!!!!Po 3 ogledanih epizodah sklepam, da gre za dobro zastavljeno "woke" parodijo individualizma – prevladujoče paradigme Zahoda. Kolektivizma v seriji ne vzpostavi družbena revolucija, je posledica intervencije "z neba". Morda je prav to razlog, da je vzpostavljeni kolektivizem ne-avtoritaren. (Kolektiv ni prijazen le do ljudi, tudi do živali; ubijanje živali je stvar preteklosti.)
Skoraj vse človeštvo se poveže v Kolektiv, ki ni utemeljen le na funkcionalni, ampak tudi na intelektualni in emocionalni ravni. V seriji ni Velikega brata, ki misli namesto množice. Množica misli sama, tj. misli vseh so povezane v kolektivni Um, znanje vseh in vsakogar je dostopno vsakomur. Le peščico posameznikov je kolektivizacija, aktivirana z "nebeško intervencijo", v veliki meri (a ne povsem) obšla.
Glavna junakinja Carol je ena izmed redkih, katere misli niso integrirane v kolektivni Um in je izobčena v funkcionalnem smislu. A tudi njena čustva se prepletajo s čustvi oseb Kolektiva. Tako je njena negativna čustvena reakcija ( v epizodi 2) vse ljudi pahnila v neke vrste "zamrznitev". Nekatere je ta "zamrznitev" zatekla v kočljivi/nevarni situaciji in posledično ubila. En sam intenziven negativno obarvan čustveni izpad Carol je hipoma ubil kar 11 milijonov oseb po vsem svetu. Skratka, če ima Carol "slab dan", lahko hipoma ubije na milijone oseb.
Težava ne-avtoritarnega kolektiva je ta, da zoper Carol vsled visoko humanističnih načel ne more oz. noče ukrepati. Nasprotno, v vsem ji skuša ustreči. Ko Carol (v epizodi 3) pride v izpraznjeno samopostrežno trgovino, se pritoži pri Kolektivu. Ta ji razloži, da so trgovine zaradi racionalizacije ukinjene. Carol svoje nasprotovanje ukinitvi trgovin podpre z argumentom, da je ona "neodvisna" oseba, ki hoče sama izbirati med izdelki na stalažah – ne želi, da Kolektiv skrbi za njene potrebe in ji dodeli eksistenčno potrebne izdelke. Kolektiv ji takoj ugodi in v nekaj urah so stalaže v ukinjeni trgovini spet polne. Za Carol en najbolj ponižujočih trenutkov v seriji, ko konvoj tovornjakov dostavi trgovske artikle, desetine ljudi pa jih iztovarja in z njimi polni stelaže. Polnjenje prazne trgovine razkrije, da sta posameznikova "neodvisnost" in z njo tudi paradigma individualizma pravzaprav utvara. Carol lahko "neodvisno" izbira med izdelki le zato, ker ji to omogoča kolektiv, tj. na tisoče proizvajalcev artiklov, dostavljavcev in trgovcev, ki artikle aranžirano postavijo na police.
Kolektiv ji ni izpolnil le želje glede ponovnega odprtja lokalne trgovine; ko si je zaželela ročno granato, jo je dobila. Če bi si zaželela atomsko bombo, bi jo dobila. Ko je aktivirala granato, jo je pred drobci granate s svojim telesom zaščitila s strani Kolektiva njej dodeljena "skrbnica". Zanimivo bo videti, v kateri smeri bodo ustvarjalci serije razvijali zgodbo. Bo Kolektiv še naprej ustregel vsaki kaprici/želji Carol in s tem tvegal lastno uničenje? Bo Carol začela izkoriščati dobronamernost/naivnost Kolektiva in si ga sčasoma podredila, osebe Kolektiva pa sprevrgla v svoje hlapce? Ali pa bo Kolektiv zaradi bizarnih kapric nekaj asocialnih individuumov (kot je npr. Carol) aktiviral svoje samoohranitvene "nagone", uvedel nekatere omejitve/prepovedi in se s tem odrekel svojemu na-avtoritarnemu značaju?
Hail to the ChatGPT - bolano kolk je podobnih postov po redditu ko nekdo vpraša za pomoč in dobi taki uberintelektualnii zmazek! Fuck it, sami smo si krivi!
_____
Epizoda 4. Carol odkrije dve morda v nadaljevanju pomembni zadevi: 1) ljudje ne-avtoritarnega kolektiva ne lažejo; 2) dekolektivizacija je možna. Resnicoljubnost oz. naivna iskrenost ljudi kolektiva je pričakovana, dekolektivizacija pa odpira vrsto vprašanj. Zdi se, da ljudje kolektiva poznajo postopek dekolektivizacije, a ga ne sprožijo. Ker jim je ne-avtoritarni kolektivizem všeč? Ker nimajo sredstev & znanja za začetek postopka dekolektivizacije? Ker jim "nekaj"/"nekdo" (vesoljčki?) onemogoča(jo) začetek postopka?
Okapi ::
Nič se ne zdi, da bi znali obrniti zadevo. Samo vedo, da je to možno, sami pa niti nočejo vedeti, kako. Ker če bi vedeli, bi "morali" to povedati, če bi jih kdo vprašal.
Izvedeli pa smo tudi, da bo ključno vlogo imel oni čudak, ki odklanja stik.
Izvedeli pa smo tudi, da bo ključno vlogo imel oni čudak, ki odklanja stik.
delavec44 ::
Pa ne bi vi to v namenski temi, ki jo pač ne beremo preden ne pogledamo trenutnih delov. Zakaj v tej temi s spojlerji?